Kunstgras­verzekering

Nu afsluiten

Overig

Wijzig uw sport

Waarom een Kunstgras­verzekering? (plus overige veldmaterialen)

Steeds meer sportverenigingen verruilen hun natuurlijke gras voor een kunstgrasmat. De velden kunnen intensiever gebruikt worden en zijn egaler, wat het spel ten goede komt. Een kunstgrasveld is een flinke investering. Een kunstgrasverzekering beschermt uw vereniging tegen risico's als stormschade en vandalisme. Dit geldt ook voor uw lichtmasten, dug-outs, hekwerk, reclame- en scoreborden. Deze kunt u meeverzekeren tegen deze risico's.

Wat maakt onze Kunstgras­verzekering zo goed?

Uitgebreide all risks dekking

Deze verzekering heeft een uitgebreide Allrisk-dekking. Schade door storm is gedekt, maar bijvoorbeeld ook schade als gevolg van diefstal en vandalisme.

Niet alleen
de grassprieten

Niet alleen de kunstgrassprieten zelf zijn verzekerd. Dat geldt ook voor de onderlaag en de fundering.

Inductie

 

Ook schade door overspanning als gevolg van inductie is verzekerd. Dit is tot maximaal 25% van het verzekerd bedrag.

Snelle schade-afhandeling

Als wedstrijden niet door kunnen gaan omdat het veld beschadigd is, kan dat grote gevolgen hebben voor uw vereniging. Daarom helpt Aon bij het snel afhandelen van uw schade.

Wat vergoedt onze Kunstgras­verzekering?

Stormschade

Onstuimig weer kan leiden tot beschadigingen van de grasmat, bijvoorbeeld door omvallende reclameborden of lichtmasten. Onverwachte schade ontstaan door weersomstandigheden wordt door de Kunstgrasverzekering gedekt.

Vandalisme, diefstal, brand

Een supporter neemt de middenstip mee of jongeren rijden een rondje over het veld met een brommer. Diefstal, brand en andere onverwachte schades worden door de Kunstgrasverzekering gedekt.

Wat is de premie?

Met onze kunstgrasverzekering kunt u het kunstgrasveld, de onderbouw van de grasmat, dug-outs en doelen, hekwerk en lichtmasten afzonderlijk van elkaar verzekeren. De premie wordt steeds berekend over de nieuwwaarde van het betreffende onderdeel.


Premie Met eigen risico Met franchise
Sportveld Eigen Risico Premie Franchise Premie
Hockey EUR 500 1,5 ‰ EUR 2.500 1,25 ‰
Tennis EUR 500 2,0 ‰ EUR 2.500 1,6 ‰

Deze premie is exclusief eventuele administratiekosten en assurantiebelasting